جدول ۴-۳۶ نتایج آزمون فریدمن برای شاخصهای بعد کیفیت ۱۰۲
جدول ۴-۳۷ نتایج آزمون فریدمن برای شاخصهای بعد قانونی ۱۰۲
جدول ۴-۳۸ نتایج آزمون فریدمن برای شاخصهای بعد فنی و تکنولوژیکی ۱۰۳
جدول ۴-۳۹ نتایج آزمون فریدمن برای شاخصهای بعد اقتصادی ۱۰۳
جدول ۴-۴۰ نتایج آزمون فریدمن برای شاخصهای بعد منابع انسانی ۱۰۴
جدول ۴-۴۱ نتایج آزمون فریدمن برای شاخصهای بعد عملیاتی ۱۰۴
جدول ۴-۴۲ نتایج آزمون فریدمن برای شاخصهای بعد زمان ۱۰۵
جدول ۵-۱ رتبه بندی ابعاد باآزمون فریدمن ۱۲۷
جدول ۵-۲ شاخصهای بعد کیفیت باآزمون فریدمن ۱۲۸
جدول ۵-۳ شاخصهای بعدحقوقی – قانونی باآزمون فریدمن ۱۲۸
جدول ۵-۴ شاخصهای بعد فنی و تکنولوژیکی باآزمون فریدمن ۱۲۸
جدول ۵-۵ شاخصهای بعد اقتصادی باآزمون فریدمن ۱۲۹
جدول ۵-۶ شاخصهای بعدمنابع انسانی باآزمون فریدمن ۱۲۹
جدول ۵-۷ شاخصهای بعدعملیاتی باآزمون فریدمن ۱۳۰
جدول ۵-۸ شاخصهای بعد زمان باآزمون فریدمن ۱۳۰
نمودار ۴-۱ نسبت جنسیت پاسخگویان ۷۳
نمودار ۴-۲ فراوانی ودرصد تحصیلات پاسخگویان ۷۴
نمودار ۴-۳ ارتباط رشته تحصیلی ۷۵
نمودار ۴-۴ دامنه سنی پاسخگویان ۷۶
نمودار ۴-۵ سمت شغلی پاسخگویان ۷۷
نمودار ۴-۶ سنوات خدمت پاسخگویان ۷۸
نمودار ۴-۷ نسبت شاغلین آی تی ۷۹
نمودار ۴-۸ درصدآموزش دیدگانICDL 80
نمودار ۴-۹ اینترنت پرسرعت ۸۳
نمودار ۴-۱۰ توزیع اینترنت ۸۴
نمودار ۴-۱۱ تفکیک اینترنت از اتوماسیون ۸۴
نمودار ۴-۱۲ شبکه دولت ۸۵
نمودار ۴-۱۳ فیبرنوری ۸۶
نمودار ۴-۱۴ شبکه ملی اطلاعات ۸۷
فصل اول
کلیات تحقیق
۱-۱ مقدمه
با شروع هزاره سوم، بسیاری از محققان و اندیشمندان به نقش بارز فناوری اطلاعات در توسعه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جوامع اذعان دارند. ایشان با توجه به تحولات شگرف در فناوری ارتباطات در دهه ۹۰ میلادی اعتقاد به نقش مهم فناوری اطلاعات به عنوان منبع تحولات بنیادین در قرن بیست و یکم در جهان دارند. امروز باور جهانی به نقش مهم فناوری اطلاعات و ارتباطات در کاهش مشکلات فقر، نابرابری، بیسوادی، بهداشت و غیره دارد. در این راستا این فناوری میتواند بخشی از استراتژی ملی توسعه در هرکشور قلمداد شود. در حال حاضر با توسعه شبکههای ارتباطی اینترنت و رشد نمائی وب سایتها، امکان ایجاد ارتباط میان پایگاه های دادهای و اطلاعاتی فراهم شده و موجب ایجاد جریان بیسابقه اطلاعات شده است (شورای عالی اطلاع رسانی، ۱۳۸۴، ۱۳).
فلسفه وجودی دولت، به عنوان عنصر اصلی حکمرانی و رابطه آن با مردم، جایگاهی ویژه در مباحث اندیشمندان و فلاسفه از یونان باستان تا رنسانس و دوران معاصر داشته است. گذشت زمان نیزپیوسته برعمق داغی بحثهاو شتاب تغییرنگرشها در این مورد افزوده است. بازنگری معماری سازمانهای دولتی ومهندسی مجدد فرایندهابا اتکاء به فناوری اطلاعات و ارتباطات ومشارکت هرچه بیشتر شهروندان، مقولات بنیادی دولت الکترونیک هستند (فیضی و مقدسی، ۱۳۸۴، ۹).
تعداد کاربران شبکه اینترنت از ۱۴۰میلیون نفر در سال ۱۹۹۸ به ۳ میلیارد نفر در سال۲۰۱۴ رسیده است و دولتها نمیتوانند این امکان بزرگ ارتباطی را در خدمت رسانی نادیده بگیرند.
چندی است اصلاحات ساختار اداری کشور آغاز شده است. هدف اصلی این اصلاحات بهبود در شیوه، روش و روند انجام امور اداری وکاهش بوروکراسی وتشریفات زائد اداری میباشد. این مشکلات ومسائل مدتهای مدیدی است که سازمان اداری و دولتی کشور را دچار تشتت و آشفتگی کرده است و باعث شکایت و نارضایتی برون سازمانی و درون سازمانی شده است. این مسائل در سازمانهای دولتی به نحوی باعث ایجاد مشکلات شده است.
از سوی دیگر انتظارات افراد در مورد خدمات ومحصولات ونیز نحوه و کیفیت ارائه آن بطور روزافزون در حال تغییر است ودولت نیز باید پاسخگوی این نیازها و انتظارات باشد (نوبخت و بختیاری، ۱۳۸۷، ۱۱).
“درطول نیم قرن گذشته در ایران دولتها پیوسته حجیم تر، متراکم تر و بعضا ناکارآمدتر شده است (شورای عالی اطلاع رسانی، ۱۳۸۴، ۱۳).
بستگی بر ماهیت تبادلات مدل های مختلفی از تجارت الکترونیک ابداع شده است که به صورت ذیل خلاصه بندی شده است منظور از ” B ” شرکت یا موسسه، “c“ مشتری یا شهروند، “G” دولت، “A“ ادارات، “M“موبایل میباشد (صرافی زاده، ۱۳۸۶، ۱۵۵).
جدول ۱-۱مدلهای مختلف تجارت الکترونیکی
مدل | مخفف |