بررسی اهداف جسمانی - روانی فعالیت های فوق برنامه ورزشی دانشگاه های آزاد اسلامی خراسان رضوی از دیدگاه دانشجویان به میزان ۹۰ درصد نشان از اثربخشی مطلوب و بالای فعالیت های فوق برنامه ورزشی را دارد که نتیجه این تحقیق با تحقیقات مهدی پور ( ۱۳۷۳ ) در دانشگاه ها و موسسات آموزشی تهران با۳/۷۳ درصد ، عزیزی وهمکاران ( ۱۳۸۷ ) دانشجویان ساکن خوابگاه های دانشگاه تهران با ۱/۷۳ درصد و گونگیا زابو فلودسی ( ۱۹۹۷ ) از دانشگاه مجارستان ، که دانشجویان را بسیار فعال توصیف نموده ، مطابقت و همخوانی دارد . که نتایج تحقیقات نشان می دهد که قشر دانشجو و تحصیل کرده جوان جامعه به ابعاد جسمانی و روانی فعالیت های فوق برنامه ورزشی اهمیت داده و به اثرات مفید آن من جمله : نیازهای جسمی و روحی ، حفظ آمادگی جسمانی ، سلامت روانی و عمومی ، ایجاد انکیزه و اعتماد به نفس ، شادابی و نشاط ، نگرش مثبت به زندگی واقف می باشند .
بررسی اهداف جسمانی - روانی فعالیت های فوق برنامه ورزشی دانشگاه های آزاد اسلامی خراسان رضوی نشان داد که بین دیدگاه دانشجویان دختر و پسر تفاوت معنی داری وجود ندارد ، به عبارت دیگر دیدگاه دو جنس پاسخ دهندگان یکسان می باشد . نتیجه این بررسی با تحقیقات اصفهانی ( ۱۳۸۰ ) دانشجویان دانشگاه الزهراء و ساموئل زی زی و همکاران ( ۲۰۰۴ ) بین دانشجویان سال اولی ، متضاد بوده و همخوانی ندارد . از مقایسه تحقیقات گذشته و اخیر چنین بر می آید که مسئولین و مدیران ورزش بایستی با فراهم کردن تجهیزات و امکانات ورزش های عمومی و همگانی در محیط ها و فضاهای در دسترس و امکان استفاده برای همه دانشجویان را بوجود آورند و این نقطه قوت را بیش از پیش تقویت نمایند .
بررسی وضعیت اثربخشی اهداف اجتماعی فعالیت های فوق برنامه ورزشی دانشگاه های آزاد اسلامی خراسان رضوی از دیدگاه دانشجویان نشان می دهد که ۸۵ درصد این اهداف را مطلوب و اثربخش توصیف نموده اند ، که نتایج پژوهش حاضر با تحقیقات احسانی و عرب دفتران ( ۱۳۷۹ ) بین دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان ، شارع پور ( ۱۳۸۱ ) دانشجویان وزارت علوم و آموسکا و موکایتی ( ۲۰۰۰ ) ورزش دانشگاهی در هزاره سوم در دانشگاه های آفریقا ، همسو و مطابقت دارد . بررسی و مقایسه نتایج پژوهش ها مشخص می نماید که شرکت در فعالیت های فوق برنامه ورزشی ، در بین افراد ورزشکار و بخصوص جوانان دانشجو ، در ایجاد روابط محکم اجتماعی ، احساس تعلق به گروه ، عدم انزوا و گوشه گیری ، توسعه ابعاد رهبری در زندگی فردی و اجتماعی ، شخصیت سازی و ورود به اجتماع ، پذیرفته شدن در بین دوستان یا افراد بزرگتر کمک می نماید . دوره دانشجویی فرصت بسیار عالی برای جوانان است تا از طریق شرکت در فعالیت های ورزشی ، بسیاری از مسائل را تجربه نموده و با هنجارها و ناهنجاری های اجتماعی آشنا شوند .
بررسی اهداف اجتماعی فعالیت های فوق برنامه ورزشی دانشگاه های آزاد اسلامی خراسان رضوی نشان داد که بین دیدگاه دانشجویان دختر و پسر نسبت به فعالیت های فوق برنامه ورزشی تفاوت معنی داری وجود ندارد ، که نتیجه این بررسی با تحقیقات رحمانی و همکاران ( ۱۳۸۵ ) بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان و متس و باتیستا ( ۱۹۸۵ ) بین مردان و زنان دانشگاهی ، مغایر بوده و همخوانی ندارد ، به عبارت دیگر در پژوهش های مذکور بین دیدگاه دختران و پسران تفاوت وجود داشته است . رفتار ها و برخوردهای اجتماعی و معاشرت با دوستان ، همسن و سالان ، پیدا کردن دوستان جدید و کسب تجارب ارزشمند در دوره جوانی و زندگی دانشجویی باعث می شود تا اکثر دانشجویان در فعالیت های فوق برنامه ورزشی بدور از محدودیت و رشته ای که در آن تحصیل می نمایند علاقمند گردیده و شرکت نمایند . دوره دانشگاه فرصت بسیار مغتنمی برای جوانان بوجود می آورد تا لحظاتی پر از شادابی و نشاط و بدور از دغدغه های زندگی روزمره در مقایسه با بزرگسالان در کنار هم باشند و از آن لذت ببرند ، که مدیران ورزش دانشگاه هم می توانند به این علاقه دانشجویان لبیک گفته و فرصت ورزش و لذت بردن برای آنها فراهم آورند .
بررسی وضعیت اثربخشی اهداف فرهنگی - اخلاقی فعالیت های فوق برنامه ورزشی دانشگاه های آزاد اسلامی خراسان رضوی از دیدگاه دانشجویان نشان داد که ۸۸ درصد اثربخشی آن را تایید نموده اند ، که نتایج این پژوهش با تحقیقات
دانلود مقالات و پایان نامه ها درباره بررسی میزان اثربخشی فعالیت های فوق برنامه ورزشی دانشگاه ...