دانشکده علوم
گروه زیستشناسی
پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد علوم گیاهی (گرایش فیزیولوژی گیاهی)
موضوع:
مقایسه فعالیت پاداکسایشی عصارههای اتانولی و متانولی ترکیبات فنولی در بخشهای خوراکی انگور (Vitis vinifera L .) واریته کشمشی قرمز
نگارش:
مریم عدلی فرد
استاد راهنما:
دکتر لطیفه پوراکبر
بهمن ماه ۱۳۹۲
” حق چاپ و نشر این اثر برای دانشگاه ارومیه محفوظ است.”
ستایش خدایی را که بزرگترین امید و یاور در لحظه لحظه زندگیست ، ستایش خدایی را که هر چه دارم از اوست ، ستایش خدایی را که بجز او امید ندارم و اگر به غیر او امیدی داشتم ناامیدم میکرد و ستایش خدایی را که خویشتن را به ما شناساند و درهای علم را بر ما گشود .
سپاسگذار کسانی هستم که سرآغاز تولد من هستند.از یکی زاده میشوم و از دیگری جاودانه. استادی که سپیدی را بر تخته سیاه زندگیم نگاشت و مادری که تار مویی از او به بپای من سیاه نماند.
با تقدیر وتشکر شایسته از استاد فرهیخته و فرزانه سرکار خانم دکتر پوراکبر که با نکته های دلاویز ، صحیفه های سخن را علم پرورنمود و راهنمای من در اتمام پایان نامه بوده است.
از اساتید فرزانه ودلسوز، جناب آقای دکتر خارا و جناب آقای دکتر حسینی که زحمت داوری این پایان نامه را متقبل شدند، کمال تشکر و قدردانی رادارم.
تقدیم به
مقدسترین واژه ها در لغت نامه دلم،
مادر مهربانم که زندگیم را مدیون مهر و عطوفت آن میدانم
پدرم، کوهی استوار و حامی من در طول تمام زندگی
و تقدیم به
برادر و خواهران مهربان وعزیزم، به پاس عاطفه سرشار و محبت های بی دریغ شان که هرگز فروکش نمی کند.
والحمدالله رب العالمین…
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده ۱
۱- فصل اول: کلیات
۱-۱- مطالعات بیوشیمیایی (آشنایی باپاداکسایندهها) ۲
۱-۲- رادیکالهای آزاد ۲
۱-۲-۱- انواع رادیکالهای آزاد ۳
۱-۲-۱-۱- هیدروژن پراکسید ۳
۱-۲-۱-۲- رادیکال هیدروکسیل ۳
۱-۲-۱-۳- رادیکال نیتریک اکسید ۴
۱-۲-۱-۴- اکسیژن منفرد ۴
۱-۲-۱-۵- رادیکال سوپراکسید ۵
۱-۳- پاداکسایندهها ۶
۱-۳-۱- پاداکسایندههای طبیعی ۷
۱-۳-۱-۱- ترکیبات دهنده هیدروژن(Hydrogen donating compounds) 7
۱-۳-۱-۲- شلاته کنندههای فلزات ۸
۱-۳-۱-۳- فرونشانندههای اکسیژن ۸
۱-۳-۱-۴- آنزیمها ۸
۱-۳-۱-۴-۱- آنزیم گلوکز اکسیداز ۸
۱-۳-۱-۴-۲- آنزیم سوپراکسید دیسموتاز ۸
۱-۳-۱-۴-۳- آنزیم کاتالاز ۹
۱-۳-۱-۴-۴- آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز ۹